BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

farah hanie

Sunday, 16 December 2012

Antara kauu .. Dia...

Assalamualaikum ,
Dah lama kan yoi ta update blog , almost 9 month , mcm ibu nak bersalin kan ,
Just want to share , about love love love love :( .
LOVE IS COMPLICATED ,

Okay la , nak dipendeK kan cita , yoi kenal fyrra almost setahun setengah laa , and yoi kenal nisa A.K.A bedah ,  dalam 6 bulan nie .
Yoi dah mula rapat ngan fyrra dalam bulan 8 . First2 just nak jadi bff jee . Tapi entah la , makin hari perasaan tuu berkembang menjadi sayang , seriusly , yoi sanggup tolak first love yoi semata2 untuk fyrra , yoi pn dah kenal hati budi dia , kisah silam dia , dah meet parents dia .. Dia pon dah simpan perasaan diam2 kat yoi ,
So 15 dec 2012 , yoi telah buat something yg yoi ta penah buat , Korang imagine , biasa if someone nak kapel ngn sape2 ,  kita biasa gune hp or fb utk luahkan ,, but yoi ta , fyrra nak yoi ckp sendiri at her mom , seriusly ... Takut + cuak + seram sume ade tau ..alhamdulillah , yoi dah luahkan kat ibu fyrra yg yoi nak jaga fyrra elok2 .. And ibu fyrra restui hubungan kiteorg , alhmdulillah sangat2 ..

But dalam masa yg sama , ade somone yg berharap sangat ngan mail , nama dia bedah bukan nama sebenar . Seriusly , yoi mcm ta percaya yg dia boleh ade perasaan kuat mcm tu , sbb kita kenal just at facebook .. Dalam masa yg sama , yoi ta sanggup nak bagi bedah menangis sbb yoi .You know what , bedah dah baikk sangat ngan yoi , bedah dah bnyk bersaba dgn perangai yoi , tapi mimpi tu dah memberi petunjuk yg fyrra sesuai ngan yoi ..

Tapi seriusly , bedah ta kan sedih lama2 . Sebab bedah kan jumpe ngan somone yg better than me , yg boleh bahagia kan bedah , yg boleh menyayangi bedah , yoi hanya menyakiti hati bedah ,,
Bedah mmg kuat , bedah ta boleh tunggu yoi lama2 , yoi ta nak bedah sakit .. Seriusly ..
Yoi ta nak kita lost contacts , yoi nak kita jadi bff , while nak tgk bedah senyum omeyy tu ..

Setiap orang ade cinta masing2 ..tapi remember what i said , cinta itu tidak semestinya memiliki dan dimiliki , yoi nak jaga hbungan yoi ,

Saturday, 17 March 2012

Break Again..

SABTU 12 NOVEMBER 2011 - KHAMIS 15 MARCH 2012

awk..

4 bulan hbngan kite.. saia nk cakap saia happy sngat bile bersame awak..
saia mntak maap dari ujung rambut smpai ujung kaki kalo saia wat silap kat awak..

seriuz awak..saia susah nk lpewkan sume kenangan kite..sweet an kite tapi e2 sume dulu.. saia terpksa wat keputusan nie coz saia kecewa sngat kat awak..

awak khianati hbungan kite.. ta pe awk.. saia ta berhak nak mara awak.. tapi seriusly saia sedih nqan awk. awk kne taw saia syg awak....

saia benci awak..tapy saia syg awak.. mybe kite ta de jdoh pnjng.. hope awak dpt trozkn hbngn dgn dye..

saia ta kan bencikan awak.. saia akan doakan kebahagian awak..insyaallah..

Saturday, 18 February 2012

Berilah Aku Hidayah..

Ya Allah..

kenape erk..bile aku mndgr azan.. aku ta mampu tok mnyempurnakan nye wpown jauh dalam lubuk hati ku..ingin ku sjud pada mu..

kenape erk.. bile aku mndgr azan.. hatiku mnjadi sngat sayu.. aku dapat merasakn dose ku trlalu besar dan tdak layak tok masuk ke syurga mu...

aku tau ajal akn jmputku bile2 mse..tetapi...
aku msih tdak brtaubat... aku rasewkn diriku begitu hina....

Ya Allah..
berilah aku ketenangan dlm diri..berilah aku hidayah,, aku bukan manusia yg baik apatah lg smpurna..
aku ingin ke jln yg bnar.. aku ta snggup idup dalam duniawi yg penuh dose nie..

temukan aku dgn org yg boleh mmbimbing ku.. aku ta lyk tok msok kesyurgamu.. tapi aku ta snggup hadapi azab mu...


luahan hamba mu...
Nur shah amirull

Friday, 17 February 2012

LELAKI DAN CINTA..

sometimes yoi diam n sorokkn pew yg yoi rse..tpy hari nie.. yoi ta tahan.. yoi rse kecewa, sakit hati n pedih sngat...

ye . dalam stu prhubungan 2.. mesti salah sorng yg prlu jadi air tok pdamkn si api.. phm an pew mksod yoi . tpy seriusly yoi ta ley dgr prkataan 'g mampus,sial' dri org yg yoi syg... yoi mmg sayangkn awk.. tpy jgn lah slalu slah fhm dgn niat yoi . yoi ikhlaz dgn awk..

awk ta taw pew yg yoi wat selama nie..yoi bkan nk cari kesalahan awk.. yoi nk betulkn pew yg silap..tpy awk slalu slah fhm dgn yoi .
bile yoi tego awk.. awk slalu ungkit sala yoi...

awk..yoi boleh brsaba.. yoi slalu kne uji cm nie.. yoi pown mnusia biase..sabar de had nye

kadang awk slalu pk yg yoi de skandal... tok pngetahuan awk..yoi bukan mcm 2.. yoi sygkan hbngan ini...

yoi nk awk taw..yoi sayang awk sngat2.. yoi ta kesah awk cm ne.. yoi trime sume nye..tpy plezz..jgn kcewakn yoi...

Sunday, 15 January 2012

betul kew nie...??

Hari nie yoi rse bersala sngat2..yoi dh hampakan seseorang,, yoi taw dye memang sayangkan yoi.. tapi ape yg yoi boleh wat.. yoi dh de yg pnye.. yoi ta ley putarkan masa ,
ingatlah capital F.. kalau de jodoh ta kemane an.. tpy wat mse sekarang nie.. lupekan yoi.. yoi ta snggup tgk awak cm ta de semangat..be strong k..


still ingat an pe yoi cakap rie 2.. CINTA ITU TIDAK SEMESTINYE MEMILIKI DAN DIMILIKI.. Carilah someone yg ley jge awak baik2.. past is past..life must go on..
maafkan yoi...

Saturday, 19 November 2011

sorry kawan.. ta terniat dari ati ku..

Assalamualaikum kawan ,


hari nie yoi nak cita 2 hari lpaz yoi sdey sngat2.. yoi rase yoi dah kcewakan sume org.. yoi ta taw mybe yoi nie bagi dorang harapan.. tapi mmg sifat yoi.. yoi mesra nqan sume org.. i'm sorry Capital F, A , Z , and E.. ta trniat dari aty yoi tok wat sume bndew 2. .yoi mnx maaf sngat..




yoi mengaku yoi hnye suke kan dye.. yoi cbew tok dapat kan dye.. tpy yoi takuwt.. tkuwt tok luah kan perasaan nie kat dye.. yoi tkuwt dikecewakan..
n sebab 2 yoi amik kputusan tok kpel nqan farah hanie.. yoi nak lpewkan pew yg jdy kat yoi..tapi.......

baru2 nie rahsia yoi yg slame nie yoi smpan trbongkar.. seriuz..yoi rsew malu sngat , yoi rsew ta taw nk letak muka nie kat mane.. tpy dew kbaikan disebalik pmbongkaran rahsia nie .
yoi betul2 ta sngke dye pown de perasaan yg sme mcm yoi...






tapi sayangnye...
yoi suda adew yg pnye .. and yoi jge prlu korbankan perasaan nie demi tok jage prsahabatan orng lain.. ta perlu lah nk pentingkan diri an.. yoi percye dgn prinsip nie Cinta e2 tidak semestinye memiliki dan dimiliki.. 
sekarang yoi kan jgew gf yoi ( Farah Hanie ) dgn baik..

yoi nk share dgn pmbace blog nie.. yoi ta sngke ade diantare my bff dew aty kat yoi..I'm sorry 
Capital F, A , Z , and E. . yoi arap persahabatan kite kekal k.. yoi sayang korang sume.. yoi ta nak tgk kwn2 yoi sdey.. Kalo ade jodoh ta kemana an.. bagi yoi korang mmg terbaik. .beruntung yoi dapt kwnk sume.. harap berkekalan pershabatan kita...
                           

                               

Thursday, 6 October 2011

Memori Tercipta. .!

ini merupakan pengalaman terindah aku..and kat sini lah memori terindah ku tercipta..!


aku with 5ruz dlm perjlanan pergi ke Teluk Gadung..(tempat brkumpul peserta kem)..dlm bpew mnit..aku ngan 5ruz selamat smpai ke destinasi..rmai betul pserta yg dtg..tpi majoriti pserta dari klang..just aku dgn 5ruz from kl. .saat aku smpai kesana..ssuatu yg betul2 mnarik perhatian aku..semua psrta pmpuan mmakai tdong..tetapi cuma dye yg tak pkai tudung...hanye satu prkataan yg trpancul dari mlot aku..'comelnye dye'..

slepas e2 kami semua bertolak ke lembah pangsun..tetapi dlm kpale aku nie still memikirkn dye..knape ea..??tak de bnde lain ke nk fikir....kat kem 2 sprti biase cm kem2 yg aku pergi sebelum nie..tetapi dye wat kem 2 begitu special wat diri ku..selepas 3 hari kami semua pulang..ade yg brtukar2 no fone..sume mmbe2 aku dpt 6ber fone..tpy dye jew aq lom dpat..sdey aty aku..mybe e2 kali terakhir aku akn dpt brjmpew dgn die..

1 hari kemudian...
ketika aku nqah seriuz belajar menari..fone aku brbunyi..aku dapt msj dari hani(kwn aku at kem 2)..

Hani: nie myrol an..nie akak nk bg tau..de sorang budak prempuan nk number            
        adiq..dye budak kem gak..akak nk bg nie..ley x..??
        
        (dlm aty ckp..bg jew lah..)

Aku:akak bg lah erk..myrol ley berkawan dgn die..tpy sape nme dye kak..??
Hani: name die ______(E bukan nme sebenar)..
          
        (bia betul..sbnrnye name budak yg aku pk 2 E..!)

E:thankz kak..!(dlm aty ku bkan men appy aw..!!)

selang bpew mnit.. 
E    : nie myrol ea..!
AKu : ye..nie _____ an. .?
E     : wat pe 2..sihat..??
Aku:shat alhmdulillah. .sory ea awk..cye betul2 bz..t cye text awk ea...

msew 2 aku mmg betul2 bz...tapi sumpah aku cakap..aku rsew cm mati hidup lik. .appy sngat..aku mcm x prcye dye MESEJ aku...!!
pada esk arienye.. E wat smethng yg aku tak prnah terfikir ...aku ingat lagi detik2 penting e2...

E    :awak...sye nk ckp smething...
Aku :yew wak..ckp lah..
E    : sye sbnrnye ske kan awk sejak kat kem lagi..
Aku : apew..???awk seriuz..??
E     : ye..sye sriuz..
Aku : sye jgew sygkn awk sejak kat kem lagi..tpy sye malu nk luahkn kat awk..


mulai sejak e2 lah..idup aku indah dibuai cinta dye..
sejak e2 juga lah..aku dapat rsekan rindu..cinta..bahagia...
aku betul2 mencintai dye...!!

detik2 indah aku ketika bersame si dye..

Aku: awk syg sye x. .??
E    : syg sngat2...sye nk idup dgn awk sehingga ke akhir hyt sye..!


E sering nynyikan lguw2 cm 'you belong with me' 'love story' n lguw2 jiwang tok aku...aku rapat nqan mama dye..mama dye baik sngat2..dye lah mak angkat aku yg first n terakhir..!tpy kebahagian yg aku kecapi tdak lmew..


E sering beri adiah2 yg betul brmkna kat aku..n aku still smpan cmpai ckunk..adiah 2 aq x kn buang n bg at cpew2. .


6 bulan selepas e2..
mama pernah beritahu kat aku..E de pnyakit..tpy bkan pnyakit fzkal..tpy dalaman..adew 'benda' dampingi dye..(bndew halus lah..)sejak rie 2  aku selalu bergduw dgn dye. .wpown hal kecil. .tpy dipebesarkan. .wpown aku tau dye nqah sakit TAPI

Aku BODOH coz pk cinta ini tiade nilai nye..
Aku BODOH abaikan kbaikan dye..
Aku BODOH x 6pak pngorbanan dye..
Aku BODOH x beri perhatian kat dye..
Aku BODOH x beri pew yg ptut..!!

tapi sejujurnye..aku syg sngat kat E..!!

pada 17/7/10
E ckp smethng yg wat aku towl2 patah aty..!

E   : myrol..sye nk ckp smethng kat awk..
Aku: yew..awk ckp lah..
E    : sye nk hbngan kite cm kawan..sye x tau nape kasih..syg..cinta sye kat 
       awk brkurangan..sye arap awk phm..


          (buat prtme kali dlm idup aku..aku menangis sbbkn dye..ego aku jatuh
            adakah ini tanda aku betul2 sayangkan dye..hanye ALLAH S.W.T sjew
            tau perasaan aku ketika e2..)

Aku: .................(aku hnye mmpu menelan sume ktew2 dye wpown aty aku
       terase pedih sngat..)
pabila kau tiada disisi aku..baru lah aku tau betape bernilainye kau dlm idup aku...!
 
aku tau disebabkn 'bende' 2 kau tnggal kan aku..
aku juga tau dalam aty kau..kau still sygkan aku..!

TAPI..E2 AKU JUZ ANGGAP E2 SUME KENANGAN TERINDAH AKU..AKU HARAP KAU APPY NQAN ORANG TERSAYANG. .!
AMIN..




























<

 
Watermelon