BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

farah hanie

Thursday, 6 October 2011

Memori Tercipta. .!

ini merupakan pengalaman terindah aku..and kat sini lah memori terindah ku tercipta..!


aku with 5ruz dlm perjlanan pergi ke Teluk Gadung..(tempat brkumpul peserta kem)..dlm bpew mnit..aku ngan 5ruz selamat smpai ke destinasi..rmai betul pserta yg dtg..tpi majoriti pserta dari klang..just aku dgn 5ruz from kl. .saat aku smpai kesana..ssuatu yg betul2 mnarik perhatian aku..semua psrta pmpuan mmakai tdong..tetapi cuma dye yg tak pkai tudung...hanye satu prkataan yg trpancul dari mlot aku..'comelnye dye'..

slepas e2 kami semua bertolak ke lembah pangsun..tetapi dlm kpale aku nie still memikirkn dye..knape ea..??tak de bnde lain ke nk fikir....kat kem 2 sprti biase cm kem2 yg aku pergi sebelum nie..tetapi dye wat kem 2 begitu special wat diri ku..selepas 3 hari kami semua pulang..ade yg brtukar2 no fone..sume mmbe2 aku dpt 6ber fone..tpy dye jew aq lom dpat..sdey aty aku..mybe e2 kali terakhir aku akn dpt brjmpew dgn die..

1 hari kemudian...
ketika aku nqah seriuz belajar menari..fone aku brbunyi..aku dapt msj dari hani(kwn aku at kem 2)..

Hani: nie myrol an..nie akak nk bg tau..de sorang budak prempuan nk number            
        adiq..dye budak kem gak..akak nk bg nie..ley x..??
        
        (dlm aty ckp..bg jew lah..)

Aku:akak bg lah erk..myrol ley berkawan dgn die..tpy sape nme dye kak..??
Hani: name die ______(E bukan nme sebenar)..
          
        (bia betul..sbnrnye name budak yg aku pk 2 E..!)

E:thankz kak..!(dlm aty ku bkan men appy aw..!!)

selang bpew mnit.. 
E    : nie myrol ea..!
AKu : ye..nie _____ an. .?
E     : wat pe 2..sihat..??
Aku:shat alhmdulillah. .sory ea awk..cye betul2 bz..t cye text awk ea...

msew 2 aku mmg betul2 bz...tapi sumpah aku cakap..aku rsew cm mati hidup lik. .appy sngat..aku mcm x prcye dye MESEJ aku...!!
pada esk arienye.. E wat smethng yg aku tak prnah terfikir ...aku ingat lagi detik2 penting e2...

E    :awak...sye nk ckp smething...
Aku :yew wak..ckp lah..
E    : sye sbnrnye ske kan awk sejak kat kem lagi..
Aku : apew..???awk seriuz..??
E     : ye..sye sriuz..
Aku : sye jgew sygkn awk sejak kat kem lagi..tpy sye malu nk luahkn kat awk..


mulai sejak e2 lah..idup aku indah dibuai cinta dye..
sejak e2 juga lah..aku dapat rsekan rindu..cinta..bahagia...
aku betul2 mencintai dye...!!

detik2 indah aku ketika bersame si dye..

Aku: awk syg sye x. .??
E    : syg sngat2...sye nk idup dgn awk sehingga ke akhir hyt sye..!


E sering nynyikan lguw2 cm 'you belong with me' 'love story' n lguw2 jiwang tok aku...aku rapat nqan mama dye..mama dye baik sngat2..dye lah mak angkat aku yg first n terakhir..!tpy kebahagian yg aku kecapi tdak lmew..


E sering beri adiah2 yg betul brmkna kat aku..n aku still smpan cmpai ckunk..adiah 2 aq x kn buang n bg at cpew2. .


6 bulan selepas e2..
mama pernah beritahu kat aku..E de pnyakit..tpy bkan pnyakit fzkal..tpy dalaman..adew 'benda' dampingi dye..(bndew halus lah..)sejak rie 2  aku selalu bergduw dgn dye. .wpown hal kecil. .tpy dipebesarkan. .wpown aku tau dye nqah sakit TAPI

Aku BODOH coz pk cinta ini tiade nilai nye..
Aku BODOH abaikan kbaikan dye..
Aku BODOH x 6pak pngorbanan dye..
Aku BODOH x beri perhatian kat dye..
Aku BODOH x beri pew yg ptut..!!

tapi sejujurnye..aku syg sngat kat E..!!

pada 17/7/10
E ckp smethng yg wat aku towl2 patah aty..!

E   : myrol..sye nk ckp smethng kat awk..
Aku: yew..awk ckp lah..
E    : sye nk hbngan kite cm kawan..sye x tau nape kasih..syg..cinta sye kat 
       awk brkurangan..sye arap awk phm..


          (buat prtme kali dlm idup aku..aku menangis sbbkn dye..ego aku jatuh
            adakah ini tanda aku betul2 sayangkan dye..hanye ALLAH S.W.T sjew
            tau perasaan aku ketika e2..)

Aku: .................(aku hnye mmpu menelan sume ktew2 dye wpown aty aku
       terase pedih sngat..)
pabila kau tiada disisi aku..baru lah aku tau betape bernilainye kau dlm idup aku...!
 
aku tau disebabkn 'bende' 2 kau tnggal kan aku..
aku juga tau dalam aty kau..kau still sygkan aku..!

TAPI..E2 AKU JUZ ANGGAP E2 SUME KENANGAN TERINDAH AKU..AKU HARAP KAU APPY NQAN ORANG TERSAYANG. .!
AMIN..




























<

0 comments:

 
Watermelon